موضوع: نقد وبررسی کتابِ ماتی خان،اثر عبدالرحمان اونق
منتقدان:
ا-استاد انه دوردی عنصری،منتقد وپژوهشگر تاریخ
۲-استاد عبدالحمید کمی،منتقد ادبی
مدیر محترم حوزه هنری استان گلستان جناب اقای بنی فاطمه و جناب اقای دکتر عبدی،مسئول محترم مرکز افرینش های ادبی حوزه هنری استان گلستان در برنامه حضور داشتندهمچنین حضور فرهیختگان روشن اندیش که این خود گامی ارزشمند در راستای ترویج واشاعه فرهنگ کتابخوانی واندیشه ورزی میباشد.
در این جلسه نقد وبررسی، تمام جنبه های ادبی و تاریخی کتاب در نظر گرفته شد و نقاط قوت وضعف اثر به صورت سازنده به نویسنده انتقال داده شد.
شخصیت هایی که بحث را در سطح عمیق تری دنبال می کردند،حتی نیمه پنهان ان را نیز برای مخاطب پدیدار نمودند از پیشگامی نویسنده ،در قلمرو رمان نویسی که به او شخصیت و چهره ای درخشان بخشیده است نیز سخن گفتند.
از حکمت و روشنگری کتاب واز گسستی که بین کتاب و استقبال عمومی وجود دارد گفته شد.
تاثیر عمیق کتاب و کتابخوانی در گسترش فرهنگ افراد جامعه بر هیچ کس پوشیده نیست.
هیچ چیز همچون کتاب ،ما را به سر زمین های دور دست نخواهد برد. هر گاه از علم ودانش، سخنی به میان می اید،ذهن ادمی معطوف می شود به کتاب که باعث روشنگری،هدایت و افرینش علم در جامعه می باشد. سر فصل اندیشه های بزرگ، کتاب می باشد.
از انجا که کتاب حافظه مکتوب بشریت است، هویت نیز همواره با مفاهیم اجتماعی وفرهنگی امیخته شده است وبا انها تفسیر می شود.
نشر کتاب وکتابخوانی اگر در جایگاه واقعی خود قرار نگیرد،صعود به قله های ترقی ،کمال وارزش های والای انسانی میسر نخواهد شد.
مرگ تمدنها زمانی فرا می رسد که کتاب از سبد خانوار حذف شودگاهی ما وضعیت زندگی خود را حاصل بخت واقبال ونیروهای طبیعت قلمداد می کنیم.
در بازی زندگی ،شکل گیری مسیر فکری ،نقش بسیار مهمی را ایفا می کند . اگر خواهان بهترین ها هستیم ،باید بهترین اندیشه ها را داشته باشیم.
ترویج کتاب و کتابخوانی، راهکاریست برای دستیابی به دستاورد های نوین بشری
خرد یارتان باد
امچلی-علی بشارتی