محمد مهدی رحیمی از متخصصان مطرح کشور در فن مصاحبه و تاریخ شفاهی، در این کارگاه به بیان تجربیات و ارائه نکاتی در لزوم و شیوه های رصد و ویژگی مصاحبه خوب پرداختند.
همچنین ایشان در پایان تدریس خود تکلیفی برای شرکت کنندگان مشخص کردند که قرار شد در بازه زمانی یک ماهه تحویل حوزه هنری داده شود. در ادامه؛ مریم یوسفی پور؛نویسنده،پژوهشگر و کارشناس بخش ادبیات پایداری حوزه هنری گلستان به معرفی این بخش و اقدامات آن پرداخت و گفت: تاریخ شفاهی به دو بخش تقسیم میشود، یک بخش شامل تمامی روایات و حوادث و اتفاقات و افراد مربوط به دفاع مقدس میشود و بخش دیگر شامل همه ی اقدامات و یا افراد در همه ی دهه هاست که روایتی از پیشرفت از انقلاب تا کنون دارند.
همچنین افزود؛ مصاحبه گر و کسی که میخواهد در جمع آوری مطالب در این زمینه گام بردارد باید طبقه ی علاقه مندی خود را مشخص کند. در ادامه ایشان به معرفی چند اثر از کتب چاپ شده مربوط به تاریخ شفاهی و روایت پیشرفت پرداخت.
وی خاطر نشان کرد؛ این سلسله کارگاه ها با عنوان" چشم سوژه بین" ادامه خواهد داشت تا سرآغاز نهضت مردمی روایت تاریخ شفاهی استان گلستان شود.
گفتنی است؛ در پایان شرکت کنندگان به بازدید میدانی از مرکز هوش و فناوری های نوین دانشگاه آزاد علی آباد و محصولات دانش بنیان آن پرداختند که مورد استقبال آنان قرار گرفت.