انیمیشن «بچه رئیس» نمایش، نقد و بررسی شد

انیمیشن «بچه رئیس» نمایش، نقد و بررسی شد

انیمیشن «بچه رئیس» نمایش، نقد و بررسی شد
عصر دوشنبه 2 مرداد ماه 1396 جلسه نمایش و نقد انیمیشن «بچه رئیس» با حضور محمد رضا آزاد کارشناس ارشد ادبیات نمایشی و مدرس دانشگاه در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد.
دوشنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
کد خبر :  ۲۴۵۱۱
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، عصر دوشنبه 2 مرداد ماه 1396 جلسه نمایش و نقد انیمیشن «بچه رئیس» با حضور محمد رضا آزاد کارشناس ارشد ادبیات نمایشی و مدرس دانشگاه در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد. پس از اکران این انیمیشن و در آغاز بخش نقد روح الله زنگه کارشناس انیمیشن حوزه هنری قم اطلاعاتی را در خصوص مراحل ساخت و عوامل سازنده این اثر تصویری برای حضار ارائه کرد. وی خاطر نشان کرد که متن فیلمنامه این انیمیشن برگرفته از کتابی تصویری به همین نام اثر مارلا فارزی است و کارگردان این انیمیشن تام مکگراث است که کارگردانی و نویسندگی آثاری همچون ماداگاسکار 1 ، 2و 3، پنگوئن‌های مادگاسکار و مگامایند را در کانامه خود دارد.
در ادامه محمد رضا آزاد به نقد و تحلیل انیمیشن «بچه رئیس» پرداخت. وی با اشاره به قدرت تاثیرگذاری انیمیشن و کار کودک در جهان امروز این انیمیشن را یکی از نمونه‌های موفقی دانست که در قالب سازندگانش با توجه به باورهای خود یک فیلم مجموعه‌ای از نظام ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی و حتی سبک زندگی به مخاطبان منتقل می‌شود.
آزاد با اشاره به مباحث سیاسی که در ارتباط با این فیلم و ریاست جمهوری ترامپ بر آمریکا بویژه به واسطه صدا پیشگی الک بالدوین (بازیگر و طنزپردازی که در شوهای تلویزیونی به هجو ترامپ می‌پردازد) در نقش بچه رئیس بوجود آمده، بر جایگاه و تاثیر انیمشن در جهان سینمای امروز تاکید کرد
محمدرضا آزاد سپس به نقد موضوع این اثر پرداخت و اقناع مخاطب در زمینه اهمیت فرزند آوری و  تقویت خانواده، پذیرش و قبول مسئولیت  فرزندان نسبت به فرزند تازه وارد، لزوم بچگی کردن و تخیل‌پردازی در زندگی نوین امروز، نقش والدین در تربیت و شکل‌دهی آینده فرزندان، ارزشمند‌تر نشان دادن نقش انسانی در زندگی نسبت به نقش مدیریتی و .... را جمله موضوعاتی دانست که در انیمیشن «بچه رئیس» به آنها پرداخته شده‌است. 
وی همچنین به جنبه‌های تکنیکی پیرنگ اثر اشاره و به عنوان  نمونه خلق یک ضد قهرمان از بچه رییس که در ادامه به قهرمان اثر تبدیل می‌شود را تمهیدی برای ایجاد تضاد و درگیری موقتی و ایجاد همذات‌پنداری باورمند در مخاطب دانست. 
آزاد با اشاره به کاراکترسازی‌های متنوع  در این اثر، جلوه گری جهان از دید تخیل کودکان را تمهید تکنیکی دانست که می‌تواند به عنوان عاملی جذاب و دراماتیک در خدمت اثر قرار گیرد. 
این مدرس دانشگاه ضعف فیلمنامه در پرداختن به عوامل علت و معلولی و عدم توجه به لایه‌های معنایی و داستانی را از جمله مشکلات این اثر دانست که «بچه رئیس» را از آثار بسیار موفق انیمیشن جهان دور می کند. 
محمد رضا آزاد در پایان با توجه به تاثیر نهادینه انیمیشن بر رفتار مخاطبان از هنرمندان فعال در این عرصه خواست به تقویت این هنر و خلق آثار متناسب با فرهنگ کشورمان بپردازند.

 

ارسال نظر