نشست «بررسی آسیب های تکنولوژی در عکاسی و مباحثی پیرامون عکاسی خبری» با حضور علی صفری، از عکاسان خبری قزوین و جمعی از علاقه مندان به هنر عکاسی در تالار حافظ حوزه هنری قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در این جلسه علی صفری فراگیری تلفن های همراه و گسترش فضای مجازی را در بالا بردن درک عمومی مردم از هنر عکاسی موثر دانسته و گفت: عکاسی با تلفن های همراه مرزهای جدید را در عکاسی گشوده ولی مشکلاتی در سبک و سیاق عکاسی و نحوه استفاده از این هنر ایجاد کرده است.
وی افزود: هر موضوعی که دستیابی به آن آسان باشد، افت ارزش را به دنبال دارد، با گسترش تلفن های همراه و دوربین های دیجیتال دستیابی به هنر عکاسی آسان شده است که همین امر موجب افت ارزش هنر عکاسی شده است.
صفری در ادامه افزود: با گسترش تکنولوژی در عرصه عکاسی حرفه ای باید به گونه ای عمل شود که شاهد افزایش سواد بصری نیز در بین هنرمندان عکاس باشیم.
این هنرمند عکاس یادآور شد: پیش از انقلاب دیجیتالی در هنر عکاسی شاهد این بوده ایم که هنرمندان عکاس برای ثبت عکس با محدودیت های زیادی روبرو بودند که همین محدودیت ها باعث می شد عکاس با دغدغه بیشتر و دید بهتری به عکاسی بپردازد و از بین رفتن همین محدودیت ها دغدغه ها را از بین برده است به گونه ای که ما شاهد از بین رفتن مبداء آگاهی های بصری و عکاسانه بوده ایم.
علی صفری گفت: بر اساس تعریف پایه گذاران اینستاگرام، این فضا یک روش خلاقانه، تفریحی و ساده برای ثبت، ویرایش و انتشار عکس ها بین دوستان و خانواده است و به عنوان یک نهاد خاص ادعایی پیرامون ارزش عمیق هنری و مستند عکس های اینستاگرام ندارند.
صفری تصریح کرد: عکاسان حرفه ای برای اطلاع از فعالیت ها و یا زندگی روزمره خود از اینستاگرام بهره می برند و به خوبی با کارکردهای این فضا آشنا هستند و وارد رویه عمومی این فضا نمی شوند.
این هنرمند عکاس با اشاره به ضعف های عکاسی خبری استان گفت: این ذهنیت که عکاس خبری مکمل خبرنگار است کاملا اشتباه است بلکه عکاسان خبری خبرنگارانی هستند که به جای قلم، دوربین به دست می گیرند.
صفری در ادامه افزود: عکاسان خبری ما باید به سمت داستان گویی با عکس حرکت کنند و جستجو گر باشند و مسیر اتفاقات را دنبال کنند و خودشان تفسیر کننده و گزارش گر باشند.
وی خاطر نشان کرد: رسانه های ما باید بتوانند با توجه به توانایی ذهن در به خاطر سپردن اطلاعات بصری بیشتر از تاثیرگذاری عکس بهره ببرند و از عکس به عنوان یک رسانه مستقل استفاده کنند.
علی صفری در پایان با اشاره به برگزاری اولین محفل عکاسان استان بعد از گذشت چند سال گفت: برگزاری این محفل ها یک اتفاق مثبت در بین عکاسان می باشد و امیدواریم با تداوم و همکاری عکاسان استان شاهد جهت دهی های درست و هدفمند در عرصه عکاسی قزوین باشیم.